Perusssuomalaiset rp Mersun antennissa palaa Elmon tuli

Suomeen tarvitaan uusi, rehellinen media

Olen saanut kylläkseni valemedioista.

Lopullisesti.

Yhtään ainutta aviisia, jossa puhutaan roskaa, en tule elinaikanani tilaamaan.
Myös Ylen katselu on jäänyt lähes kokonaan. En katso ajankohtaisohjelmia, uutisia tai politiikkaa käsittelevia juttuja, koska Yle valehtee niin paljon kuin ennättää.

Sama koskee Helsingin Sanomia.

Suomeen tarvittaisiin laajalevikkinen sanomalehti, joka syrjäyttäisi Helsingin Sanomat nykyisestä asemastaan. Lehden toimittajien pitäisi olla poliittisesti sitoutumattomia. Toinen vaatimus olisi se, että he osaisivat kirjoittaa sujuvaa suomea. Lisäksi uutisointia Euroopasta ja EU:sta pitäisi voimakkaasti lisätä, samalla kun kirjoitukset mierolaisista ja Afrikasta voisi jättää lähes kokonaan tekemättä.

Milloin muistat lukeneesi vaikkapa Sveitsiä käsitteleviä uutisia?

Jos Helsingin Sanomista poistaa Trumpin, Putinin ja Venäjän päivittäisen haukkumisen sekä suomalaisten miesten halveksimisen, jäljelle jää lukukelpoista tavaraa pari-kolme prosenttia.

Helsingin Sanomien roska- ja valejournalismin takia levikki ja sitä myötä mainostulot laskevat huikeaa vauhtia.

Se on tietysti pelkästään hyvä asia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (91 kommenttia)

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Mikäpä sinua estää perustamasta mieleistäsi linjaa edustavaa lehteä? Suomessa maailman laajimpia sanan- ja ilmaisunvapauksia. Lainsäädäntö taitaa olla jopa 250 vuotta vanha...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Äärioikeistolle vapaa media on tietenkin myrkkyä. Persujen tapa ottaa nimenomaan Hesari ja Yle hampaisiinsa tulee selkärangasta, sen verran kauan tätä ovat kellokkaansa heille tulkuttaneet.

Mutta tämä oli ihan uutta ja hulvatonta ja vei persujen mediakritiikin uudelle tasolle. Ihan uusi kriteeri puolueettomalle medialle:
"Milloin muistat lukeneesi vaikkapa Sveitsiä käsitteleviä uutisia?"

Kommenttini johtaa totutusti bannaukseen Äyräväisen blogista joten hoidetaanpa se asia nyt samantien alta pois.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tätä Äyräväistä nyt vain harmittaa kun hänen mielimediaansa MV-lehteä ei enää ole :)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

On julkeaa väittää valemedioiksi juuri niitä toimijoita, jotka tekevät kaikkensa varmistaakseen tosiasioiden paikkansapitävyyden. Ja jos virhe on kuitenkin päässyt menemään julkaisuun saakka, nämä toimijat julkaisevat oikaisun virheeseen.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Väärin, ei Yle oikaise uutisiaan. Esim. valeuutinen Trumpin päätöksestä olla laittamatta lippu puolitankoon, on edelleen Ylen sivulla alkuperäisenä ja korjaamattomana:
https://yle.fi/uutiset/3-10285707

Ei se oikein riitä, että tekee aiheesta täysin uuden uutisen ja jättää kuitenkin myös virheellisen tiedon näkyville lukijoille. Ne mielikuvat, ne mielikuvat...

https://yle.fi/uutiset/3-10286694

Ihmiset, jotka lukevat tuon valeuutisen, eivät tietenkään osaa hakea tuota oikeaa tietoa välttämättä.

Risto Koivula

Ne TIETÄÄ AIVAN ERINOMAISESTI ITSEKIN JULKAISEVANSA, JA RAHOITTAVANSA! PELKKÄÄ PASKAA!!!

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIn...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

älä viitti koivula huutaa suoraan mun silmään!

Aulis Saarijärvi

Lehtitaloja omistaa vain Suomen rikkaimmat suvut:
Herlin, Ketonen, Seppälä, Laakkonen ..... jne... loput Ruotsista.

Nettilehtien kohtalona on riippuvuus täysin ulkopuolisista toimijoista, joiden käsissä on sähköisten yhteyksien, operaattorien kontrolli ja sulkeminen ulkomailta, vailla mitään järjellistä syytä.

Puoluelehdet ovat 1:1 ja saavat valtiotukea, sen mukaan, kuinka osaavat paisutella ja valehdella leviikkinsä. Levikkiä saa aikaan monella tempulla lisää hetkellisesti. Puoluelehtien otsikotkin joskus ovat samat. Ingressit vain vaihtelevat verbien voimakkuutta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Missä vaiheessa Aulis havahduit siihen että varattomat eivät omista lehtitaloja?

Aulis Saarijärvi

Milloin Janne uhohdit, tai halusit olla niin tietämätön asiasta, että aikaisemin maassa oli osuuskuntalehtiä, ay-lehtiä ja paikallislehtiä, joiden omistuspohja oli alueen ihmisissä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #8

Eli ay-liikkeen (?) tai Pellervon lehdet ovat varattomien käsissä olevaa objektiivista journalismia? Tai paikallislehtiä omistivat paikalliset pers'aukiset?

Mediakritiikki on hienoa kun sitä voi tehdä ihan mutulla.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #9

Janne, mitään objektiivista tiedovälitystä maailmassa ei ole, ei ole ollut, eikä tulekaan. Kaltaisesi voivat huokailla tulevaisuutta ja kärvistellen haukua menneisyyttä.

Vuosituhannen vaihteessa vasta suurin osa paikallislehtiä meni omistajasuvuille lopullisesti. Oli monia pitäjäaviiseja, joissa kirjapainon päätäntävallan omistivat pitäjän ihmiset, eivät Helsingin herrat, tai Turun mahtimiehet. Paikalliset kirjapainot omistivat sitten lehtien enemmistöt äänioikeutetuista osakekasoista.

Nyt lehtien ei tarvitse enää kilpailla keskenään ammattitaidosta, osaamisestaan tai tietojen nopeasta ja rehellisestä hankkimisesta. Painotalot on tänään jaettu kolmen kesken.
V "valheellisen tiedon oikein välittäminen" merkki, jonka mobilisoi MTV:n Merja Ylä-Anttila, eli tuleva YLE pomo on sinettimerkki jo kaikelle valheelle ja poisjäävälle uutisoinille Suomessa.
Kielitaitoiset ja aktiivit saavat ulkoa toisenlaista, Reuter's uutista, mutta kuitenkin jotakin muuta, kuin tämä nykyjäkätys.

Kyllä minä kaipaan tavallaan Reporadion aikaa. Kaipaan Pekka Oksalaa, Reino Paasilinnaa, Eero Silvastia, tai vaikka Markku Laukkasta, joiden uutisointi oli kuitenkin järkevästi mietittyä. Huomaa siinä on demari, kepulainen, sitoutumaton, kokoomukselainen toimittaja. En siis kaipaa vihiriää myrkkyä, enkä SKDL:n tavaraa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kenen tai minkä tahon pitäisi perustaa tällainen puolueeton lehti, joka syrjäyttäisi Hesarin?

Käyttäjän hpeltola kuva
henri peltola

Miten olisi jos YLe perustaisi sivulleen tällaisen puheenvuoro -tyyppisen blogialustan? Silloin saisi kaikki halukkaat kirjoittaa mitä haluavat, eli monipuolisuutta kyllä tulisi. Silloin tällöin joku blogi myös huomioitaisiin tekemällä juttu hyvän blogin innoittamana, aivan kuin täällä uudessa suomessa.

Risto Koivula

Siinä olisi itua, mutta siitä pitäisi säätää lailla. Ja sehän pitäisi käydä, kun se on perustuslain mukaan juuri ediskunnan tuutti.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #56

YLE:n valtiollisena mediatalona tulisi ilman muuta järjestää avoin keskusteluareena kansalaisille, jossa voisi avoimesti ja vapaasti keskustella kaikista mahdollisista asioista. Myös valtiovallan edustajien kuten kansanedustajien ja ylimpien virkamiesten tulisi osallistua ja vastailla kansalaisten tekemiin kysymyksiin.

Mitään lakia asiasta ei mielestäni tarvitse tehdä, koska sananvapaus on Perustuslaissa määritelty kaikkien kansalaisten oikeudeksi. Ja jotta Perustuslain henki toteutuisi kaikista parhaiten, tulisi juuri valtion ottaa tehtäväksi perustaa avoin ja vapaa keskustelupalsta kansalaisille. Esimerkiksi YLE:n määrärahoista voitaisiin suoraan laittaa valtaosa kansalaisjournalismille ja avoimelle keskustelulle.

Hallinnon avoimuutta, demokratiaa ja oikeusvaltiokehitystä tulisi alkaa lisätä, koska totalitarismia kohti ollaan menossa huimaa vauhtia ja se kehitys tulisi pysäyttää heti alkuunsa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

YLEllä oli 90-luvun lopussa ja 00-luvun alussa Kansalaiskeskustelu palsta. Mutta se suljettiin koska kansalaisilla oli ihan vääriä mielipiteitä... ja sen jälkeen YLE vasta poliittisesti korrektiksi onkin muuttunut...

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Hiljattain tiedotusopin opiskelijat itse tekivät kyselyn, mitä puolueita mediaopiskelijat äänestivät edellisessä eduskuntavaaleissa. Ykkönen oli vihreät, kakkonen vasemmistoliitto. Näiden osuus oli lähes 60 prosenttia. Seuraavaksi olivat kokoomus ja keskusta. Kukaan ei ilmoittanut äänestäneensä perussuomalaisia.

Risto Koivula

Toimittajat eivät päätä linjasta eivätkä julkaisupolitiikasta.

Sitäpaitsi YLEn keskeinen valhejargooni EI OLE VIERASTA VIRHEILLE EIKÄ VASSAREIILE - DEMAREISTA (KUTEN HARAKASTA ja Jaakonsaaresta eli TOIMITTAJISTA!) PUHUMATTAKAAN!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eikö Suomen Uutiset ole sellainen, jos sen painaa vielä paperille?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Blogin kirjoittaja on oikeassa. Suomeen tarvittaisiin laadukas ja poliittisesti sitoutumaton valtakunnallinen media. Hesaria ja Yleä sen sijaan ei tarvita enää mihinkään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

No, Janhunen ja Äyräväinen. Mikä estää teitä perustamasta lehtitaloa?

Poliittisesti sitoutumattomia ette ole, mutta ei se olisi kummoinen se aviisikaan!

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#46: "Mikä estää teitä perustamasta lehtitaloa"

-> No se, että olen tässä ensin odotellut että sinä perustaisit sellaisen...pääomaa sinulla ei toki ole ja tuskin osaamistakaan alalta, mutta eipä niitä ehkä tarvittaisikaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #62

Minulla ei ole mitään tarvetta lehtitalon perustamiselle. En ole väittänyt, etten luottaisi Yleen tai Hesariin. Hesarin kestotilaajana ja vakiolukijana minulla ei ole ollut mitään moittimista lehden linjassa.

Minulla ei ole syytä muuttaa tilaustani tai lukutottumuksiani mitenkään.

Minun verenpaineeni on Hesarin luettuani maltillisissa lukemissa joko lehden sisällöstä johtuen tai riippumatta.

Teille, jotka uutta kaipaavat, suosittelen edelleen ryhtymään tuumasta toimeen!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Yksi hyvä esimerkki miten vääristellään totuutta on se, että Trump on erottanut lapset pakolaisperheistä ja teljennyt heidät häkkeihin.

Kun totuus on, että Obamakin joutui noudattamaan USA:n maahantulolakeja ja määräämään lasten erottamisia perheistään. Tietysti herää kysymys, miksi silloin oltiin hipi hiljaa, ei vedottu ihmisarvoon ja oikeuksiin?.

Obaman virkakaudelta kuvia http://dailycaller.com/2018/06/19/photos-obama-imm...

Ja tilastot Obaman virkakaudelta http://dailycaller.com/2018/06/19/obama-prosecuted...

Aina herää kysymys siitä luotettavasta ja vapaasta mediasta, onko sellaista enään olemassakaan?.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#13: Tässä loppuisi tila kesken, jos ryhtyisi listaamaan esimerkkejä kuinka Yle ja Hesari joko vääristelevät totuutta tai jopa suoraan valehtelevat.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tilaa täällä on yllin kyllin. Kyllä sivu jatkuu niin pitkäksi, kuin jaksat kirjoittaa.

Älä siis kirjoita enää hömppää, vaan laitapa ne faktat peliin!

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #47

Tässä - tieteen osalta:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/04/jihuu-...

" torstai, 27. huhtikuu 2017

JIHUU!!! YLE:N PUOSKARI- JA HAISTAPASKANTIEDEOHJELMA PRISMA STUDIO LOPETTI!!!

AINA MENI VAAN SKITSOMMAKSI JA SKITSOMMAKSI!!!

PRISMA STUDIO tykkäsi myös tehdä ääliömäisiä "kokeita", jotka oikeasti tieteellisesti koulutettuja kuten minua yleensä pöyristyttivät järjettömyydellään ja asiantuntemattomuudellaan.

Ohjleman linja oli yhdellä sanalla snoen "ROTUMURHAPEILINEUROONIA"!

http://yle.fi/aihe/tiede/prisma-studio

Valittuja otteita:

"VAIN OMAAN ROTUUN KOHDISTUVA VÄKIVALTA HERÄTTÄÄ YHTÄÄNMIKÄÄNLAISIA TUNTEITA,
sanovat muka PRISMA STUDIOn "Kokeet"...

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/yl......

Tällaiset YLE:n "kokeet" ovat puhdasta paskaa, kuten että ihmiset pystyisivät eläyty- mään vain omanrotuistensa (-väristensä) kokemuksiin, MUTTA EIVÄT TOISEN eli VÄÄRÄNVÄRISTEN:

" Italialaistutkijat näyttivät koehenkilöille videoita,jossa tuntemattoman ihmisen kättä pistetään hitaasti neulalla, ja mittasivat samalla koehenkilöiden aivovasteita TMS- laitteella. Toisen ihmisen kipu heijastuu myös katsojan aivoihin, mutta italialaistutki-mus paljasti, että näin on vain, jos nämä kaksi ihmistä – kivun kokija (siis käsi videolla) ja katsoja – ovat samaa rotua.

Valkoihoiset koehenkilöt samaistuivat valkoihoisen käden kipuun ja tummaihoiset tummaihoisen,mutta valkoihoisia ei hetkauttanut tummaihoisen kipu eikä toisinpäin. "

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/17/minako-ras...

Originaali"tutkimus" on täällä Current Biology -sivustolta. (Tämä EI OLE biologiaa!)

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S...

Prisma Studio

Minäkö rasisti?

Julkaistu 17.11.2015 - 15:51. Päivitetty 20.11.2015 - 12:53

... "

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #58

Pyysin jo ylempänä (kommentti 60) käyttäytymään asiallisesti. Isoilla kirjaimilla huutaminen ei tee sinusta uskottavampaa, usko pois.

Luin kommentistasi ja skepsis-sivuston keskustelupalstan kommentistasi osia. Vaikea tulkita, oletko väitteissäsi vakavissasi vaiko vaan tunnekuohujen ajamaksi joutunut. Koita selvitellä asioita vielä hetken. Pienet kirjaimet ja asiasisältö + kirjoitusvirheet ja lauserakenne. Parannettavaa on viljalti, mutta ehkä saat ymmärrettävää aikaiseksi.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #47

#47: Voivoi sentään, google on sinunkin käytössäsi ja jopa ihan ilmaiseksi. Minä en tässä ryhdy suorittamaan tehtäviä sinun käskystäsi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #63

Niin tyypillistä. Aina kun huuhaa väitteen esittäjältä mutu loppuu, niin hän neuvoo huuhaan todenperäisyyttä epäilyttä googlettamaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #71

#71: "Niin tyypillistä. Aina kun huuhaa väitteen esittäjältä mutu loppuu, niin hän neuvoo huuhaan todenperäisyyttä epäilyttä googlettamaan."

-> Huuhaaväite on yhdyssana. Sanojen "huuhaa" ja "väite" väliin ei jätetä tyhjää tilaa, kuten sinä jätit. Tarkkuutta. Kirjoitusvirheet heikentävät tekstisi uskottavuutta.

-> Mitä Ylen ja Hesarin vääristelemiseen ja valehteluun tulee, esimerkkejä on paljon ja ne ovat kaikkien tiedossa. Voit aloittaa tutustumisen aiheeseen vaikka selaamalla Julkisen sanan neuvoston langettavia päätöksiä.
Viime vuonna Yle väitti, että Neuvostoliitto oli kouluttanut hirviä sodankäyntiin: "Sotahirvillä ratsastettiin ja niiden sarviin yritettiin asentaa muun muassa Degtarjev-pikakivääri." Juttu perustui aprillipilaan, mutta Yle teki siitä uutisen. Myöhemmin Yle pyrki peittelemään virhettä ja kieltäytyi korjaamasta sitä Journalistin ohjeiden edellyttämällä tavalla.
http://www.jsn.fi/uutiset/sotahirviuutiset-perustu...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #79

Löysitpä hyvän esimerkin YLE väärästä uutisoinnista. Hirvet 2. maailmansodassa. Ei ihmekään, että olet menettänyt uskosi Yleen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #63

Etpä tietenkään osoita väitteitäsi todeksi. Luulen sen johtuvan siitä, että valehtelet.

Jos tuo sotahirvijuttu on ainoa esimerkkisi, voit jättää aiheen. Sanoit, ettei tila riittäisi. Tarvitaan siis kymmeniä, mieluummin satoja väitettäsi osoittavia uutisia. Mutta. Anna olla, kyllä minä tiedän, että olet väitteinesi täysin tuuliajolla ja puhut mitä sylki suuhun tuo. Sinun piti vaan puolustella, kun kaveri sattui jäämään väitöksissään alakynteen: vertaistukea.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #87

#87: "Etpä tietenkään osoita väitteitäsi todeksi. Luulen sen johtuvan siitä, että valehtelet."

-> Niin, sinä tosiaan luulet. Luulo ei ole tiedon väärti.

"Jos tuo sotahirvijuttu on ainoa esimerkkisi, voit jättää aiheen."

-> Ei se ole, mutta en minä ryhdy suorittamaan tehtäviä sinun pyynnöstäsi. Kuten jo sanoin, Ylen ja Hesarin vääristeleminen ja valehtelu on ihan yleistä tietoa.

"Sanoit, ettei tila riittäisi. Tarvitaan siis kymmeniä, mieluummin satoja väitettäsi osoittavia uutisia."

-> Tila ei tosiaan riittäisi. Tässä olisi jollekin aihetta vaikka isompaan tutkimukseen, materiaalia kyllä riittää vaikka kuinka paljon.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #92

Valehtelusi näyttää jatkuvan. Tiedäthän, että todistustaakka on väitteen esittäjällä.

Mikään ei edelleenkään osoita sinun puhuvan muuta kuin palturia.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Aivan oikein.Tämä on juuri sitä rehellistä konservatiivista mediaa.Tilaston oikeanpuoleinen rivi antaa syytteiden määrän suhteessa rikkomuksiin.Obaman aikana se näyttää keskim. 20%.Trumpin hallinto päätti käytännöstä,minkä jälkeen luku olisi ollut 100%.Ns nollatoleranssi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Trump oli antanut asetuksen siitä, että perheenerottamiset on väliaikaisesti pysäytettävä ja nollatoleranssi toki jatkuu, mutta tämäkin on huono asia vassareiden mielestä. http://dailycaller.com/2018/06/20/media-dems-unsat...

Ketään ei sekään kiinnosta, että ihmisoikeuspykälät kieltävät saattamasta lapsia alttiiksi tällaisille vaaroille, kun perheet kulkevat vaarallisia reittejä päästääkseen Usaan. Mutta onhan lapset näille maahantunkeutujille "viisumi". Pääsy on varmaa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

#13

"LASTEN erottaminen vanhemmistaan on saanut osakseen ankaraa arvostelua, jopa presidentti Donald Trumpilta. Trump on tosin syyttänyt asiasta demokraatteja ja väittänyt, että käytäntö johtuu demokraattien aiemmin säätämästä laista.

Väite ei pidä paikkaansa. Lakia, joka velvoittaisi tai sallisi siirtolaisperheiden erottamisen, ei Yhdysvalloissa ole.

Sessionsin huhtikuun 6. päivänä esittelemän nollatoleranssin perusteella jo ensimmäisestä laittomasta rajanylittämisestä saa nyt rikossyytteen. Aiemmin rajan laitonta ylittämistä käsiteltiin rikkeenä."
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005722881.html

Kyse on siis k ä y t ä n n ö s t ä, jota Trumpin nimittämä Sessions määräsi rajaviranomaiset noudattamaan. Kun henkilö on tullut rajan yli ilman matkustusasaikirjoja niin hän saa Sessionsin ohjeistuksen perusteella aiemmasta käytännöstä poiketen oikopäätä rikossyytteen ja tämä puolestaan mahdollistaa lasten erottamisen vanhemmistaan. Mikä tässä on vaikeaa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen media jakaa yhtä totuutta kuten media Pohjois-koreassa. Venäjälläkin on moniäänisempi media kuin Suomessa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Makkonen on myös Pohjoi-Korean median asiantuntija kuten Venäjänkin. Eipä yllättänyt yhtään! Seuraatko noiden maiden medioita alkuperäiskielellä, vai Googlen kääntäjällä?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eihän kenenkään ole pakko tilata hesaria, katsella ja kuunnella Ylen ohjelmia. Olematonta vinkumista.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#19: "Eihän kenenkään ole pakko tilata hesaria, katsella ja kuunnella Ylen ohjelmia. Olematonta vinkumista."

-> Kenenkään ei onneksi ole pakko tilata hesaria, eikä katsella tai kuunnella Ylen ohjelmia. Ongelma on siinä, että Ylestä on vielä toistaiseksi pakko maksaa vaikka ei haluaisi maksaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Varmasti veroina maksamme paljon muutakin, mitä emme haluaisi maksaa. Näin persuseinällä olisi helppo esittää esimerkkejä, mutta olkoon nyt.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #21

Ajattele asiaa niin, että on olemassa pakollisia menoja ja sitten on ylimääräisiä tai jopa haitallisia menoja. Yle kuuluu tuohon jälkimmäiseen ryhmään.

Misko Holtti

Tuo on Raimo roskien lakaisua maton alle. Vai voisiko esim. kiinalaisille tai venäläisille sanoa, että "Ei niitä mikään pakko ole lukea!". Tuskin voisi, vaan on sen sijaan äärimmäisen tärkeää, että media on länsimainen ja keskustelua herättävä, niin myös Suomessa, luki niitä tai ei.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Luin hesaria 25 vuotta. Sitten en voinut kestää sitä että aamukahvin ja Hesarin jälkeen v***tti joka aamu eikä syy ollut kahvin. Verenpaineeni on nykyisin alhaisempi ja normalisoitunee kun Etelä-Suomen Sanomien hörhöpäätoimittaja siirtyy jonnekin huitsinnevadaan. Tai sitten ei ja siitäkin valhemediasta pitää luopua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllä jokaisen rehellisen ihmisen on pakko myöntää että valtamedia on pelkkää propagandaa ja mielipidemanipulointia. YLEn uutisissa mainittu "rotutohtori" osoitti että myös oikeuslaitoksemme on täynnä mätää.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Onko Makkosella mikään hyvin?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Todellisuuden hyväksyvillä ei ole ongelmaa elämänsä kanssa, toista on ihmisillä jotka pyrkivät elämään valheellisessa rinnakkaistodellisuudessa. Useimpien utopiassa elävien ongelma on pieni äo, uskotaan kaikkea painettua sanaa koska ymmärrys moniulotteisempaan näkemykseen ei vain riitä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #30

Etkö pääse pois sieltä rinnakkaistodellisuudesta? Äo-asiassa en pysty auttamaan.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Kaipa jokin mediatutkimus oli (https://theindependentwhig.com/haidt-passages/haid...) jossa osoitettiin, miten liberaalit eivät ymmärrä vastapuolen
(yleensä arvokonservatiivit) ajattelutapaa niin hyvin, kuin konservatiivit liberaalien. Kyse ei siis ole samanmielisyydestä vaan ymmärtämisestä.

Meiltä riistetään mahdollisuus harjoitella ymmärtämisen taitoa, kun lehdistösektori on nykyisessä Jumanji -vaiheessa. Lisäksi jokainen voi verkossa valita uutislähteet, jotka eivät aiheuta riitasointuja. Nyt ollaan niin yksimielisiä ja koko mediaperhe hymistelee, silloin on helpompi pitää tyhmänä toista, joka kaipaa lisää koskettimia pianoon.

Meillä on vakava todellisuusvajaus, ja myös myötäymmärtämisen kyky on heikoilla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siitä vaan perustamaan uusi, persuilla on jumalattomasti Soinin tienaamaa rahaakin, jollei suomen uutiset ja sen propaganda riitä, niin vapaa markkinatalous antaa vaihtoehdon perustaa vielä paremman.

Se vain on se tosiasia, että ainoastaan persut ja pari muuta hörhöä ovat tässä asiasta huolissaan, ei tämä tuska koske valtaosaa kansasta.

Kärsikää ja urhriutukaa, jos se helpottaa, mutta kansalaiset kyllä edelleen yleä ja hesaria lukevat.

Oikeastaan se on huvittavaa, kun vähän väliä joku persu kärsii valemediasta, niin ja tietysti Makkonen, huvittavaa ja lähes jokapäiväistä ulinaa. :)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Se ihmetyttää, miksi he edelleen lukevat valemediaa, kun siitä tulee niin huono olokin. Maailma on tulvillaan erilaisia medioita, joista voi valita itselleen sopivimman tietolähteen. Viis siitä, onko tieto oikeaa, kunhan se on omalle verenpaineelle sopivaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tässä tuorein propagandapläjäys hesarista:

"Mitä Trumpin suosikki­kanava Fox kertoo Suomesta? ”Suomalaiset menevät naimisiin toisten suomalaisten kanssa, joten heidän yhteis­kuntansa on puhdas”" (HS 14.07.2018)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Sehän on kuin persujen manifestista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Valheellinen maailmasi näyttäytyy siinä ettet pysty todistamaan väitettäsi ja pelaat pelkillä mielikuvilla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin, miksi sä kiusaat itseäsi ns. valemedian jutuilla, pysy MV-lehdessä ja suomen uutisissa, niin sitten pysyy mielenterveyskin kunnossa. :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millaista uutisointia on ollut aiheesta Pohjois-Korean ja Venäjän mediassa? Saisiko sinulta jonkinlaisen lehtikatsauksen, kun meistä useimmat eivät taida kumpaakaan kieltä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

HS: "Suomi on mainittu myös presidentin suosikkiaamuohjelmassa Fox & Friendsissä – joskin vähintäänkin kyseenalaisessa yhteydessä."

"Finland... Finns marry other Finns so they have a pure society."
https://www.youtube.com/watch?time_continue=80&v=x...

Mikä tuossa hesarin jutussa oli propagandaa tai ei pitänyt paikkaansa, Makkonen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Otsikko antaa suomalaisista rasistisen kuvan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minulle on tullut Hesari yli 40 vuotta. Vaikka sitä on jatkuvasti haukuttu niin enpä ole aiemmin huomannut siinä yhtään valeuutista.

Mutta nyt se vihdoin tuli, Hesarikin valehtelee kuten Mikä Vittukin ja muut ns. laatulehdet. Nimittäin toimittaja Mikko-Pekka Heikkinen kirjoitti 11.7. Monrepon jutun lopussa että Viipuri kuului Suomelle maan itsenäistymisestä alkaen jatkosodan päättymiseen asti.

Vaikka väite on sinänsä totta, mutta se vihjaa kierolla tavalla putinistien tyyliin että venäläinen Viipuri kuului Suomelle vain parikymmentä vuotta.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

No tavallaan artikkeli oli oikeassa. Vuosina 1809-1918 se kuului Venäjälle ja ennen 1809 Ruotsille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vanha Suomi kuului Venäjän keisarikuntaan 1721-1812, (=Hamina, Lappeenranta, Savonlinna, Viipuri, Sortavala ja Käkisalmi). Sen jälkeen se liitettiin Suomen suuriruhtinaskuntaan.

Risto Koivula

Tuo selttääkin kaiken...

Olet, Leo, "mallioppilas"...

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ylen puoliysin uutiset uutisoi siitä kuinka monet uutistoimistot tulevat Helsinkiin uutisoimaan Trumpin ja Putinin tapaamisesta. Verovaroilla toimiva YLE nosti ykösuutiseksi sen että venäläinen uutistoimisto, jota valtio tukee, on yksi uutistoimistoista. Lieneekö Ylen mukaanVenäjän tukema uutistoimisto epäilyttävämpi kuin Suomen hallituksen tukema Yleisradio?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millä tavalla Suomen hallitus tukee YLE:ä?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Sinäkin maksat yleveroa vaikket sinulla ole radiota eikä TV:tä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #41

Et Turpeinen kuitenkaan vastannut kysymykseen.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #43

Pakkoverottamalla kansalaisia jotta saa pidettyä yllä valheuutisia suoltavaa sontaluukkua. Korjaan, ei valheuutisia vaan poliittisen korrektiuden vaatimia sensuroituja uutisia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hesarin kunniaksi täytyy sanoa, että se on ensimmäinen lehti, joka uutisoi, että Asianajajaliiton valvontalautakunta on antanut moitteet Hedman Partnersin Joni Hatanmaalle.

"Asianajajaliitto antoi moitteet tekijänoikeuskirjeitä lähettäneelle asianajajalle – tekijänoikeuslakia rikottu, toiminta hyvän asianajajatavan vastaista" https://www.hs.fi/talous/art-2000005756306.html?re...

Misko Holtti

Suomen media on siitä outo ja Suomi yhteiskuntana, että täällä ei käydä minkäänlaista keskustelua useista aiheista. On kummallinen ummehtuneisuus sen sijasta. Ne keskustelun aiheet, joita itse haluaisin keskustelua mediassa ja poliitikkojen/ puolueiden kesken, ovat maataloustukien taso, aluetuet, yritystuet, säätiöiden verovapaus, Veikkauksen monopoli, Alkon monopoli. Nämä ainakin.

Jos kerran ainakin osa kansaa haluaisi näihin muutosta, niin miksi niistä ei silloin keskustella politiikassa ja mediassa? Sen sijaan ne ovat kuin kiveenhakattuja asioita, joista ei keskustella. Eikö tämä ole vähän outoa maassa, jonka mieltää itsensä länsimaaksi ja jonka media sanotaan olevan vapain? Ei kai muualla vapaissa maissa ole samanlaista mediaa, vai olenko väärässä?

Suomessa on mielestäni siten, kun mediaa tarpeeksi seuraa, että media ei itse aloita keskustelua etenkään ns. suurista tulenaroista aiheista/ asioista. Sen sijaan se aloittaa keskustelun vasta siinä vaiheessa, kun poliitikot ovat jo avanneet keskustelun. Tarvitseeko suomalainen media luvan keskustelulle jostain? Ei kai?

Hyvä esimerkki ovat yritystuet; keväällä oli se (Pekkarisen?) yritystukityöryhmä, kun eivät saaneet leikattua niistä yhtään. Muutama päivä ja muutama uutinen oli aiheesta. Sen jälkeen mediassa on ollut täysi hiljaisuus aiheesta. Eli ihmisten ei haluta ajattelevan asiaa, kiinnostuvan siitä.

Suomessa on järjestelmä, jossa puolueet keskenään sopivat niille tärkeistä asioista: esim. maataloustuki, Sak:lle tärkeät asiat, suuryritysten edut jne.. Jokainen antaa siis myönnytyksen toisille puolueille niille tärkeissä asioissa. Näin saadaan aikaan tilanne, jossa esim. kokoomus ei kyseenalaista maataloustukia - vaikka sen jäsenet saattaisivat halutakin niiden tason tarkastelua -, koska vastavuoroisesti Kepu hyväksyy kokoomukselle tärkeät yritystuet. Todellista leikkidemokratiaa, jossa härskisti luopumalla länsimaisuudelle tärkeistä periaatteista (keskustelu ja erimielisyys puolueiden kesken) saadaan oman eturyhmittymän edut läpi vailla minkäänlaista länsimaista keskustelua.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Suomeen pitää saada "Oikea Media"!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta on kovin kestämätöntä, että meillä on puolue, joka ei arvosta vapaata lehdistöä tuota vertaa. Tämä sama itkuvirsi on ollut esillä vuosikausia. Ensin Tossavainen, sittemmin moni muu.

Oikea media ei ilmeisesti riitä. Ei riittänyt MV. Ei riitä Suomen Uutiset. Kyllä mediakentälle mahtuu. Sen kun perustatte uusia.

Se vaan on epävarmaa, riittävätkö lukijat. Mutta lakatkaa ruikuttamasta. Ottakaa riski ja perustakaa juuri haluamanne kaltainen uutistoimisto ja media. Ei näitä olemassa olevia ole pakko seurata. Niiden arvosteleminen on vapaan lehdistön ja sananvapauden aliarvioimista.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Persuille on jäänyt levy päälle, luuölevat tämän olevan jotain omalaatuista vaikka kaikkialla Euroopassa äärioikeistolla on sama virsi.
Putinin hyödyllisiä idiootteja.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#52: "luuölevat tämän olevan jotain omalaatuista"

-> Mitä porukkaa nuo luuölevat on? Onko ne just niitä Putinin hyödyllisiä idiootteja?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #67

Oho!

Löysit kirjoitusvirheen ja kirjoitit kahteen omaan kysymyslauseeseesi kolme. Kun tunne ottaa vallan, syntyy tämänkaltaista.

Aikamoista!

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #90

Enhän minä tässä yhteydessä ole väittänyt, että löysin kirjoitusvirheen! Keksit nyt väitteitä omasta päästäsi.

Juha Hämäläinen

Mediamme ei tule miksikään muuttumaan. Meillä ei ole kykyä eikä varoja kunnolliseen journalismiin varsinkaan ulkomaiden osalta. Meillä vain toistetaan muutaman monikansallisen uutistoimiston jupinoita ja ne ovat suppeita. Toisekseen halu uutisointiin ilman toimituksen omaa agendaa ei ole mahdollista.

Ainut tapa on lukea itse uutislähteitä ympäri maailmaa. Siihen ei valitettavasti riitä pelkkä englannin taito.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannattaa pysyä vaan omassa kuplassa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Äyräväisen vaatimukset täyttävää mediaa on koko lailla mahdotonta perustaa. Mistä löytää suuri toimittajajoukko, jolla ei olisi mitään sympatioita minkään väriseen poliittiseen maailmaan? Kuka tai mikä sen median rahoittaisi, ettei syntyisi riippuvuutta?

Ja mikä tasapuolinen media se olisi, jos Afrikan ongelmat jätettäisiin uutisoimatta? Ja mierolaisten.

Lopuksi ns. jäniskevennys. Äyräväinen ilmoittaa esittelytekstissään miehekkäästi, ettei pidä ihmisistä, jotka eivät vaivaudu kirjoittamaan hyvää suomea. Toivottavasti tekstini täyttää laatuvaatimukset.

Kopioin tähän lopuksi yhden lauseen hänen omasta blogitekstistään. Montako virhettä löydätte?

"En katso ajankohtaiohjelmia, uutisia tai politiikkaa käsittelevia juttuja, koska Yle valehtee niin paljon kuin ennättää."

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Äyräväisen vaatimukset täyttävää mediaa on koko lailla mahdotonta perustaa. Mistä löytää suuri toimittajajoukko, jolla ei olisi mitään sympatioita minkään väriseen poliittiseen maailmaan?"

Kyse on ammatista. Tiedon ja totuuden hankinnasta ja levittämisestä.

Esimerkiksi tässä "Trump casessa" lapsien erottamisesta perheistä, joka monien Toimittajien mielestä on ihmisoikeus rikkomus.

Oma mielipiteeni on, että jos kerran lasten ihmisoikeudet menee kaiken edelle, ""siis kaiken edelle"", olisi ollut suotavaa sitten kertoa koko totuus että tekihän Obamakin niin ja onhan asialla pitkä historia aina Bushin hallintoon saakka. Ja uutisoitu, miksi tälläiseen epäinhimilliseen kohteluun ei olla aikaisemmin puututtu.

Niin kauan kuin julistetaan julistamisen vuoksi jostain lasten ihmisoikeuksista ja silotellaan ja peitellään oman suosikki politiikon tekemisiä, eivät he todellisuudessa välitä paskan vertaa ihmisoikeuksista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Lähi-idän sodista ja terrori-iskuista en todellakaan jaksa olla enää kiinnostunut."

Laittaisit siis meidät kiinnostuneet uutispimentoon.

Jotenkin vaikuttaisi vähän Putinmaiselta tuo sinun halusi siihen että vain sinua kiinnostavia uutisia olisi saatavilla.

Onhan sinulla se yksi lehti joka julistaa perussuomalaisuuden ilosanomaa. Lue vain sitä ja ole tyytyväinen.

Niin, ja onhan vielä se järviradio ja Alffa-TV. Mikset katso niitä?

Meille muille on samantekevää vaikka perussuomalaisia arvoja julistetaan, kunhan meillä muilla on muutakin luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa kuin nuo persujen valemediat.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persujen boikotti ei oikein ota tuulta siipien alle. Jokunen aika sitten Reijo Tossavainen peruutti Hesarin tilauksensa lähes päivittäin blogeissaan.

https://www.hs.fi/talous/art-2000005557433.html

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eräs pizzeria mainosti kovasti edullista pizzaa nimeltä
PERSUJEN VAALILUPAUS. Listan mukaan se sisälsi parmankinkkua, ananasta, katkarapuja, sinihomejuustoa ja sipulia.

Kun eräs asiakas tilasi sitä, pohjan päällä oli vain sipulia.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Rehellisen median lisäksi tarvitaan takaisin kinkerit, jolla jääräpäisemmätkin veljekset saadaan oppimaan lukemaan ja kirjoittamaan, jopa Kemiösaaren perukoille asti, koska pitkälle ei pötkiä pelkkiä eläviä kuvia katsomalla ja kirjoittamalla joka ketjuun puumerkkinsä, xxx.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Blogistin kirjoitus ja vaatimus ovat hyviä. Minäkin olen lopettanut suomalaisen valtamedian seuraamisen jo vuosia sitten niistä syistä, jotka blogisti kirjoituksessaan mainitsee.

Kommenteissa #15, #16 ja #37 on mainittu Pohjois-Korean media. On mielenkiintoista, että Suomen mediasta puhuttaessa joillekin tulee mieleen Pohjois-Korean media, ja koska olen Pohjois-Korean mediaa jonkin verran seurannut, tunnen ikäänkuin yhteiskunnalliseksi vastuukseni kertoa jotain siitä kaikille niille suomalaisille, jotka syystä tai toisesta eivät ole siihen vielä tutustuneet.

Ensinnäkin... Pohjois-Korean median seuraamiseksi ei tarvitse tuntea korean kieltä eikä käyttää Googlen kääntäjää. Pohjois-Korean medioilla on englannin kieliset sivut olemassa ja kuka hyvänsä voi niitä lukea. Laitan pari linkkiä niihin.

Rodong Sinmun

KCNA

Youtube'ssa voit myös katsella Pohjois-Korean television lähetyksiä.

Toiseksi... Miksi Suomen media herättää assosiaatioita Pohjois-Korean medioihin? Kummankin maan medioita seuranneena tuo ei ole minulle mikään ihme.

Niin Suomessa kuin Pohjois-Koreassa vallitsee muodollisesti monipuoluejärjestelmä. Suomessa kaikki eduskuntapuolueet ovat yksimielisiä siitä, että kapitalismi on paras mahdollinen talous- ja yhteiskuntajärjestelmä ja Pohjois-Koreassa kaikki korkeimmassa kansanneuvostossa edustettuna olevat puolueet ovat yksimielisiä siitä, että sosialismi on paras mahdollinen talous- ja yhteiskuntajärjestelmä.

Suomalaisessa mediassa hehkutetaan kapitalismin ihanuutta ja sosialistisista maista kerrotaan vain huonoja uutisia. Pohjois-Korealaisessa mediassa hehkutetaan sosialismin ihanuutta ja kapitalistisista maista kerrotaan vain huonoja uutisia. Onko vaikeaa nähdä noiden välistä yhteyttä? Ainakin matemaatikon silmään vaikuttavat toistensa peilikuvilta; isomorfisilta.

Mutta lopuksi... Se, että yhteiskunnan valtamedia tekee propagandaa vain yhden politiikan puolesta, on vain yksi seikka. Kokonaan toinen seikka on se, minkä politiikan puolesta tehdään propagandaa. Tehdäänkö propagandaa sen puolesta, että vähemmistö saa vapaasti riistää enemmistöä (ns. "vapaus" kapitalistissa maissa) vaiko sen puolesta, että tuollaista oikeutta ei ole (ns. "diktatuuri" ja "vapauden puuttuminen" sosialistisissa maissa).

Yhteiskunnan tärkeimmät jakolinjat eivät ole sananvapaus/ei-sananvapautta tai demokratia/diktatuuri, vaan se, mihin noita asioita käytetään. Minä kannatan yhteiskuntaa, jossa jokaiselle taataan perustarpeiden tyydyttäminen ja koulutus ja kulttuuritarjonta, vaikka sitten hintana olisi se, että kukaan ei saa rikastua rajattomasti eikä toisten kustannuksella ja että jokaisen kynnelle kykenevän on osallistuttava arvojen luomiseen eli työntekoon.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Ensimmäinen askel aitoon objektiiviseen journalismiin on YLE-veron poistaminen. Koko laitosta että tarvita. Sen "ammattitaitoiset" toimittajat saavat kyllä varmasti töitä näin uudelleen jakautuvassa ja tervehtyvässä mediakentässä.

Toinen oleellinen asia on Tampereen Yliopiston edelleen koko mediaa mädättävän koulutuksen hajauttaminen. Maahan on aika saada muitakin, kun näitä omia mielipidekirjoituksiaan jakavia punavihreitä "toimittajia".

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Lisään valemedia-listaan vielä Oy Suomen Tietotoimiston. Sieltä tulee parhaillaan (kun Mr. Trump ja Mr. Putin tekevät paluuta isiensä maille) täydellistä tuubaa.

Sanoma-konserni osti STT:n, kun TS-konsernin Ketoset ja muutamat muut mieluusti myivät.

Ketoset halusivat lopettaa STT:n jo toistakymmentä vuotta sitten.

Tärkeintä on kuitenkin puhdistaa Yle. Kansalaisten rahoittama media, joka on...

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Toimittajana tiedät, että rehellistä mediaa ei ole. Kunkin julkaisemat jutut ja uutiset ovat värittyneitä maailmankatsomuksen mukaan, jossa samanmieliset taputtavat toisaan selkään ja erimieliset suljetaan keskustelun ulkopuolelle.

Toimituksen poiminnat