Perusssuomalaiset rp Mersun antennissa palaa Elmon tuli

Eliitti ei halua suomalaisten äänestävän

Oletteko huomanneet, arvon kansalaiset, että yksikään Tupun, Hupun ja Lupun poliitikko ei ole puhunut sanaakaan siitä, miten tärkeää olisi, että juuri SINÄ kävisit äänestämässä?
SAK tuuppasi aikoinaan loistavan komissa…eikun näyttelijä Oiva Lohtanderin suulla mainoksen, jota paheksuttiin ja joka tähtäsi siihen, että ihmisten olisi pitänyt äänestää demareita.
Jyrki Katainen, Paavo Lipponen ja Matti Vanhanen neuvoivat joka käänteessä äänestämään. Taisipa Tasavallan presidentti Tarja Halonenkin olla sitä mieltä, että kansalaisten pitäisi käyttää ääntään.

On tainnut käydä sillä tavalla, että Tupu, Hupu ja Lupu yrittävät kaikin keinoin estää suomalaisia tänä keväänä äänestämästä. He pelkäävät, että syrjäytyneet suomalaiset, koleiden kujien asukit lähtisivät suurin joukoin vaaliuurnille. Saattaa nimittäin tapahtua niin, että suomalaiset äänestävät huhtikuun vaaleissa väärin. Ensimmäistä kertaa kymmeniin vuosiin. Ja juuri sitä Tupu, Hupu ja Lupu pelkäävät. Kaikkialle levinneen korruption ja vallan menettämistä.

Jos he onnistuvat, ja äänestysaktiivisuus jää laihaksi, vanha valta ja vanha järjestelmä säilyy. On heidän etunsa, että äänestysprosentti jää alhaiseksi. Vanha valta joutuisi miettimään, pitääkö seuraavan neljän vuoden aikana ryhtyä käyttämään väkivaltaa vai pitääkö antautua demokraattisen kamppailuun uusien puolueiden kanssa? Tämän kamppailun he tietävät häviävänsä, koska kansan suuri enemmistö ei ole enää valtaeliitin takana.
RKP ja etenkin vihreät ovat ehdotelleet monenmoisia sensuurimenettely, lähinnä sananvapauteen ja internettiin kohdistuvia rajoittavia toimenpiteitä, jotka vaikuttaisivat niin, että heidän politiikkansa arvostelu muuttuisi rikolliseksi toiminnaksi. Edelläkävijänä tässä työssä on ollut Eva Biaudet.

Jaksan edelleen uskoa siihen, ettei Suomen kansa ole tyhmää vaan kykenee tekemään oikeat ratkaisut silloin, kun niiden aika on. Ja niiden aika on nyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Melko monella nykyisellä kansanedustajalla on työpaikan etsiskely edessä, mikäli veikkaukset 40 % vaihtuvuudesta eduskunnassa pitää paikkansa.
Toivottavasti pitää, mutta äänestäjät asian tietysti ratkaisevat.
Tuttavapiirissäni on melkoisesti kokoomuksen äänestäjiä ja olen huomannut useankin heistä menneen hyvin hiljaiseksi vaaleista puhuttaessa.

Ventovieras (nimimerkki)

Toivottavasti suurimmalla osalla nykyisistä kansanedustajista on oikean työpaikan etsiskely edessä. Ei siis hyvänveljen (-siskon) järjestämä suojatyöpaikka. Sama kohtelu heille kuin privaattipuolen työntekijöille. Ilmoittautukaa lähimpään työvoimatoimistoon "työmarkkinoiden käytettäväksi", vai mikä helvetti sen toimiston nimi nyt onkaan. Itse olette sen luoneet. Tervetuloa käyttämään "palveluja".

Kokoomuksen kannatus on, kumma kyllä, pysytellyt n.20% paikkeilla. Kun kokoomuksen politiikka hyödyttää vain muutamaa prosenttia kansalaisista, täytyy maassamme olla todella paljon wanna-be porvareita.

Van Helsing (nimimerkki)

Kokoomuksen äänestäjät ovat itseasiassa wanna-be-idiootteja vaikka eivät useimmat sitä tajuakaan. Suomessa puolueet eivät ole kansalle puolueita demokraattisessa mielessä vaan uskonlahkoja, joille tulee olla uskollinen että ei menetä taivaspaikkaansa. Näin kansa jakautuu kokkeliuskovaisiin, kepuliuskovaisiin, viherhöttöuskovaisiin jne. Sopii vain toivoa että huhtikuussa selväjärkiset ovat liikkeellä ja uskovaiset unohtuvat koteihinsa.

Ensimmäinen kommentoija (nimimerkki)

Pitää paikkansa, että kokoomuksessa on paljon Wanna-be idiootteja. Kokoomuksessa on myöskin aika paljon äänestäjiä, jotka eivät kuulu tähän populaan.
Nämä kokoomuksen äänestäjät, jotka hurmaantuivat edellisen vaalin vihreästä työväkihömpästä, kuuluvat kuitenkin ns. liikkuvaan joukkoon. Esimerkkinä vaikkapa terveydenhoitohenkilöstö ja vielä osa opettajista.
En lyö vetoa kokoomuksen vaalivoitosta.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kansanedustaminen tekee seitsemässä vuodessa työkyvyttömäksi eläköitymiseen saakka.

Vieras (nimimerkki)

Sekoomuslaiset ovat ennen kaikkea kovia hymyilemään.

Siihen osaaminen sitten jääkin..

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Mitä alhaisempi äänestysprosentti sen parempi tulos kokoomukselle ja rkp:lle.
Näin on ollut ja on sekä on aina oleva.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Erittäin hyvä huomio Äyräväiseltä!

Vieras (nimimerkki)

Kaikki aikanaan, kolme suurinta puoluetta ei myöskään ole vielä jakanut ministerinsalkkuja.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Otsikko iskee suoraan asian ytimeen.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ei Suomen kokoisessa maassa voi olla eliittiä - on vain keskinkertaistoa.

Vieras (nimimerkki)

Kyllä voi olla, mutta ei ole varaa eliittiin.

Vieras (nimimerkki)

Törppö, Hölmö ja Löperö sekä Hånnu Kähmä.

Sossulan seurakuntaa.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Rkp erityisesti hyötyy siitä,että suomenkieliset äänestäjät eivät usko muutoksen mahdollisuuteen.

Suomenkielisten äänestäjien äänestysaktiivisuus on paljon alhaisempi kuin ruotsinkielisten äänestäjien äänestysaktiivisuus eduskuntavaaleissa.

Suomenkieliset äänestäjät ovat kyllästyneet äänestämään eduskuntavaalista toiseen Rkp:lle hallituskumppanit.

Yhden puolueen automaattista hallituspaikkaa ei Suomessa edes pidetä kansan vallan kannalta arveluttavana. Toista se on muualla maailmassa. Silloin se on puute kansan vallan kannalta.

Rkp:n äänestäjiä taas motivoi se,että Rkp:n saadessa ylipäätään jonkun verran ääniä se on jälleen hallituksessa.

Perussuomalaiset on ainoa puolue joka voi sotkea Rkp:n ja apupuolueiden toiveet. Perussuomalaiset nimittäin saattavat saada suomenkieliset äänestämään tällä kertaa.

Muutos11 on samalla asialla ja siksi myös vaarallinen vanhalle vallalle.

Vieras (nimimerkki)

Muistakaa äänestää, vain siten voidaan kääntää tämä kelkka. Kokoomuslaiset riistäjät jaksaa kyllä juosta äänestämässä ja nukkuminen tai bätmänin äänestäminen tulevissa vaaleissa hyödyttää vain riistäjiä ja varmistaa että katastrofi jatkuu. Nyt kun äänestää riistäjät pois ja palauttaa takaisin pohjoismaisen hyvinvointisuomen, ei tarvi tulevaisuudessa sotia ja kapinoida kuten nyt esim. egyptissä tehdään.

Äänestätkö nyt vai laitako lapsesi sotiin?

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Vuosia olen elänyt omavaraisesti, yhteiskunnan "ulkopuolella". Nyt aion äänestää ja hilata 82-vuotiaan äitini mukaan. Kolmen kopla on hajotettava ja RKP:n erityisasema nujerrettava.

Ben Kaergin

Kyllä,nyt on tärkeätä äänestää.

Marko Sihvonen

Perustuslain muutos vaatii 2/3 enemmistön joten olisihan se eliitille hirvittävää jos Suomalaiset saisivat pitää vielä jonkinlaisen itsemääräämisoikeuden joten tulevat vaalit ovat siinäkin mielessä hyvin tärkeät!

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Kun aurinko alkaa lämmittämään, pitää lähteä kiertelemään kivien- ja rantojenmiesten kokoontumisia ja tekemään vaalityötä! Suurena päivänä pari lavaa vahvaa kaljaa konttiin ja kuljettamaan tavallisesti pystyyn nukkuvia uurnille! Ei evästystä laisinkaan, pääasia että äänestää mahdollisimman moni, kurkunkostukkeet raapaisenkin omasta budjetista, kun ei itse tule miestä väkevämpään muuta tuttavuutta tehtyä, ilo katsoa sitkeiden tervaskantojen heräämistä ehkä jopa ölisemään, pääasia että ääni kuuluu!

Jouni Jokela

Nykyinen hallitus hallitsee vain n. 18% mandaatilla.

Äänioikeuttetuja on n. 4,29 Miljoonaa.
Äänestämässä kävi m. 2,77 Miljoonaa.
Heistä eduskuntaan päässeitä äänesti n. 1,35 Miljoonaa, (31,5%)
Näistä hallituspuolueista eduskuntaan päässeitä äänesti
n. 790 000 Henkilöä (18%)

Hienoa Aku Ankka (RKP) ja Tupu(SDP) Hupu(KOK) ja Lupu(KEPU)

Demokraattista?

Demokraattisempaa kuin 35 % aktiivisuus Kansanäänestyksessä?

Pegu (nimimerkki)

Suomessa on kuitenkin tuoreimman Sveitsiläistutkimuksen mukaan toimivin demokratia. Yhdessä Belgian ja Tanskan kanssa. Zurichin yliopiston tekemän barometrin mukaan seuraaville sijoille tulivat muut pohjoismaat, sekä Kanada, Hollanti, Luxemburg ja Yhdysvallat.

Sveitsin sijoitus oli tutkijoidenkin mukaan "valitettavasti keskikastia".

Se siitä paljon hehkuttamastasi kansan vallasta ja suorasta kansanäänestyksestä. Demokratiaa se ei näköjään Sveitsiläisten omienkaan tutkimusten mukaan edistä. Päinvastoin.

http://www.nccr-democracy.uzh.ch/news_events/news/...

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Saanen nauraa tuolle tutkimukselle.

Hah hah.

Vieras (nimimerkki)

Hyvät naurut sain tuosta kiitos paljon.

Belgiassa todellakin toimii tuo demokratia varsinkin

Pegu (nimimerkki)

Mikä siinä niin naurattaa? Tutustuitko tutkimukseen? Vai onko niin, että kun teille pölhöille heittää mitä tahansa tutkimusaineistoa, joka ei vastaa teidän omia ennakkoluuloja, alatte nauramaan?

Vieras (nimimerkki)

Kiitos Pegu tuosta linkistä, nauruhan tunnetusti pidentää ikää ja tuota lukiessa tuli varmaan 10 vuotta lisää...

Vieras (nimimerkki)

Valitettavasti on niin, että kansa todella _on_ tyhmää, vaikka kuinka äänestäisi suuremmin joukoin. Ehkä tällä kertaa entistäkin tyhmempi kansanosa saa äänensä kuuluville. Oikeasti fiksuja, jotka jotain jostain ymmärtävät, on väestöstä alle 20%. Tästä määrästä Eduskunnassa istuu muutama yksilö, esimerkkinä Erkki Tuomioja.

Vieras (nimimerkki)

Aivan oikein sanottu " istuu ". Tuskinpa muuta tehnyt ja aikaan saanut. Sieltä vaan eläkkeelle.
Joka aamuinen juoksulenkki ilmeisesti on niin väsyttävää, että loppupäivä menee eduskunnassa torkuen. Torkkukoon kotonaan.

Jouni Jokela

"Oikeasti fiksuja, jotka jotain jostain ymmärtävät, on väestöstä alle 20%. "

Näinhän se taitaa olla. Siksi Sveitsiläismallin Suora Demokratia toimii.

Asia on kuvattu matemaattisesti täällä;

http://jounijokela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58413-...

Jos et ymmärrä, niin älä huoli, jopa 1/5 kuitenkin ymmärtää,,,

"Small is the number of people who see with their eyes and think with their minds."
Sanoi Albert Einstein, todennäköisyys sille että nämä harvinaisuudet Puoluepolitiikan ja d´hondtin menetelmän avulla seuloituisivat Eduskuntaan on häviävän pieni.

Kävin kerran Eduskunnassa Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan kuultavana. Ne edustajat mitä silloin tapasin olivat ihan käsittämättömiä tomppeleita. Kävin myös 2007 vaalien alla keskustelemassa eri ehdokkaiden kanssa mm. valtiontaloudesta. IHAN PIHALLA. Mm. erään Matti Vanhasen tapasin,, ja muitakin tavis-tomppeleita.

Ei kyllä kauheen hyvältä näytä jos ei systeemiä saada remontoitua Sveitsin malliseksi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Työskentelin neljännesvuosisadan ministereiden ja korkeiden virkamiesten tulkkina. Et uskokokaan mitä tomppeleita se lauma oli ja nykyiset vaikuttavat täysin narusta vedettäviltä pässeiltä.

Kansainväliset vieraat ihmettelivät usein kahdenkeskisissä keskusteluissa ministereidemme heikkoa yleissivistystä. Ne raukat eivät osanneet keskustella juuri mistään virallisen ohjelman ulkopuolella. Poikkeuksiakin löytyi, yhtenä voin mainita kulttuuriministeri Claes Anderssonin.

Vieras (nimimerkki)

Ai oikeasti fiksuja alle 20%? Avaatko hieman, että millä tieteellisellä laskutoimituksella tai tutkimuksella olet päätynyt tuohon lukuun? Arvatenkin luet itsesi tuohon 20:een prosenttiin?

Tyhmäksi haukkuminen on yksi keino yrittää kiistää vastakkaisen mielipiteen kannattajien oikeus mielipiteeseensä. "Tyhmäkin" yleensä ymmärtää ja tietää, että mitkä asiat yhteiskunnassa ja omassa elämässä ovat hyvin ja mitkä huonosti. Se, että suurin osa kansasta kykenisi tekemään tämän tiedon perusteella perustellun äänestyspäätöksen onkin kokonaan eri juttu. Kun nyt poliittiset puolueet ja eriaiset intressipiirit yrittävät taas vaalien alla sumuttaa kansaa lupaamalla ajaa kaikkien asiaa tasapuolisesti, tekemällä yksinkertaisesta monimutkaista, nostamalla epäolennaisuudet "vaaliteemoiksi" ja mustamaalaamalla muutosta haluavat, on siinä hankalaa löytää tuosta epäinformaation virrasta se "punainen lanka" (tai muun värinen, jokainen voi valita itse :).

Eli eivät ihmiset tyhmiä ole, vaan liian hyväuskoisia ja helposti harhaanjohdettavia. Ja jotkut liian väsyneitä olemaan edes kiinnostuneita.

Vieras (nimimerkki)

Annan idean vapaasti käyttöön: jokaiselle äänioikeuttaan käyttäneelle kahvipaketti palkinnoksi vaivannäöstä. Äänestysprosentti kipaisisi välittömästi yli 80%. Suomalaiset olisi helppo saada äänestämään nykyistä innokkaammin, mutta kuten todettu, se ei olisi valtaapitävien etu, joten sitä ei piireissä haluta.

turunen (nimimerkki)

Loistoidea. Liian hyvä tosin, että kelpaisi - juuri noista mainitsemistasi syistä.

Vieras (nimimerkki)

Vielä ehdit jos haluat sanoa painavan mielipiteesi

Millainen on toimiva kansalaisaloitejärjestelmä?

( 27 mielipidettä )

Keskustelu sulkeutuu 31.01.2011

Oikeusministeriön työryhmä valmistelee parhaillaan lainsäädäntöä valtiollisesta kansalaisaloitteesta.

Työ perustuu eduskunnassa käsiteltävänä olevaan perustuslain muutosesitykseen (HE 60/2010 vp), jonka mukaan vähintään 50.000 äänioikeutettua Suomen kansalaista voisi tehdä eduskunnalle aloitteen lain säätämiseksi. Työryhmä valmistelee lakiehdotuksen aloitteen tekemistä koskevasta menettelystä. Työryhmän työssä otetaan huomioon myös rakenteilla oleva EU:n kansalaisaloitejärjestelmä.

Kansalaisaloitteen tarkoituksena on vahvistaa kansalaisten mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon. Tästä syystä työryhmä on kuullut valmistelussa kansalaisjärjestöjä ja toivoo myös kansalaisten osallistuvan aktiivisesti kansalaisaloitetta koskevaa keskusteluun. Keskustelu päättyy 31.1.2011.

Keskusteluun johdattavat kysymykset:

* Missä asioissa arvelet kansalaisaloitetta käytettävän?
* Pitäisikö aloitteen sisältää konkreettinen lakiehdotus vai voisiko se olla muodoltaan myös ehdotus lainvalmistelutoimenpiteisiin ryhtymiseksi? Entä pitäisikö allekirjoitusten kerääminen olla mahdollista myös sähköisesti ja voisivatko aloitteen allekirjoittajatiedot olla verkossa yleisesti nähtävissä?
* Millaiset keinot olisivat mielestäsi tehokkaita uutta kansalaisaloitejärjestelmää koskevassa opastuksessa?

http://www.kerrokantasi.fi/aihe/millainen-on-toimi...

Jouni Jokela

Minäkin kävin tuonne kirjoittamassa, mutta ilmeisesti ne moderoidaan?

Tässä Kantaani;
****************
"Joku vieras" markkinoi täällä tätä Perustuslain muutosesitystä

HE 60/2010
http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100060

"suorana Demokratiana" ja kyselee "Millainen on toimiva kansalaisaloitejärjestelmä?"

Laki aloitteen suora demokratia osuus (53§) on pelkkä kupla. Se on jo todettu.

Huomatkaa, että kyseesä on siis Perustuslain muutos, joka on hyväksyttävä kahdessa eduskunnassa. Nostan keskusteluun tämän esityksen oleelliset kohdat.
**************************
1 § Valtiosääntö

,,,, Suomi on Euroopan unionin jäsen.

23 § Perusoikeudet poikkeusoloissa

Perusoikeuksista voidaan säätää ,,, ,,,,valtioneuvoston asetuksella sellaisia tilapäisiä poikkeuksia, jotka ovat välttämättömiä ,,,, ,,, laissa säädettyjen poikkeusolojen aikana,,,,

Tilapäisiä poikkeuksia koskevat valtioneuvoston asetukset on saatettava viipymättä eduskunnan käsiteltäviksi. Eduskunta voi päättää asetusten voimassaolosta.

49 § Asioiden käsittelyn jatkuvuus

,,,,, Eduskunnassa vireillä olevan kansain-välisen asian käsittelyä voidaan tarvittaessa jatkaa myös eduskuntavaalien jälkeen pidet-tävillä valtiopäivillä.

94 § Kansainvälisten velvoitteiden ja niiden irtisanomisen hyväksyminen

,,,,Jos ehdotus velvoitteen hyväksymisestä koskee p,,, ,,,,Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, ,,,,

95 § Kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattaminen

,,,,Jos ehdotus kuitenkin koskee ,,, ,,,,taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, eduskunnan on se hyväksyttävä sitä lepäämään jättämättä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.

118 § Vastuu virkatoimista

,,, on oikeus vaatia tämän tuomitsemista rangaistukseen sekä vahingonkorvausta julkisyhteisöltä taikka virkamieheltä tai muulta julkista tehtävää hoitavalta sen mukaan kuin lailla säädetään.,,,,

***********************
Oleelliset kysymykset(Q) ja arvioni syistä (A);


Q: Miksi EU:n jäsenyys pitää viedä perustuslakiin? Ja vieläpä ilman kansanäänestystä!

A:Jotta eroaminen ei olisi mahdollista alle viiden vuoden. Eduskuntaakaan kun ei myöskään voida hajoittaa enää missään olosuhteissa.

23 §
Q: Miksi perusoikeuksien polkeminen tehdään erittäin helpoksi (=pelkällä asetuksella)?

A: Koska niitä halutaan polkea tarvittaessa helposti.

49 §
Q: Miksi EU asioista pitää voida kyetä säätää lakeja myös toimitusministeriön hallitessa?
A: Koska vaalien epämiellyttävän tuloksen johdosta uusi eduskunta saattaisi jättää niistä päättämättä. Ks. pykälät 94 & 95

94 §
Q: Miksi pykälän toiseen momenttiin lisättiin kohta "toimivallan siirtäminen Euroopan unionille"
A: Jotta kolmannen momentin "Kansainvälinen velvoite ei saa vaarantaa valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita." Ei enää rajoittaisi toimivallan siirtämistä Euroopan unionille.

95 §
Q&A ks. 94 §

118 §
Q: Miksi kansalaisen syyteoikeutta lakia esittänyttä virkamiestä kohtaan halutaan rajoittaa.
A: Jotta virkamiehet voivat vapaammin puuhata näitä paskalakeja kansalaisten nautittavaksi. OBS 23 § muutos!!

Missä näistä on keskusteltu? Google ei löytänyt keskustelua kuin tuosta nollanarvoisesta 53 §:stä.

Ventovieras (nimimerkki)

Tässä porukka, joka perustuslakia "tarkistaa". Löytyy Oikeusministeriön sivuilta.

Valtioneuvosto asetti 30 päivänä lokakuuta 2008 komitean valmistelemaan tarpeelliset muutokset Suomen perustuslakiin Perustuslaki 2008 -työryhmän muistion (työryhmä-mietintö 2008:8) pohjalta. Komitean tuli laatia ehdotuksensa hallituksen esityksen muotoon. Tarkoituksena on, että perustuslain muutokset tulisivat voimaan 1 päivänä maaliskuuta 2012.
Komitean tuli toimeksiannon mukaan kuulla eduskunnan, tasavallan presidentin kanslian, valtioneuvoston kanslian, ulkoasiainministeriön ja ylimpien tuomioistuinten edustajia. Komitean tuli myös työnsä aikana järjestää laaja asiantuntijaseminaari.

Komitean puheenjohtajaksi kutsuttiin ministeri, kansleri Christoffer Taxell ja jäseniksi ministeri Ilkka Suominen, valtiosihteeri, nykyisin Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilkainen, kansanedustaja Hannes Manninen, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki, kansanedustaja Johannes Koskinen, kansanedustaja Heli Paasio, kansanedustaja Annika Lapintie, kansanedustaja Pekka Haavisto, kansanedustaja Mikaela Nylander, kansanedustaja Toimi Kankaanniemi ja kansanedustaja Raimo Vistbacka. Komitean varajäseniksi kutsuttiin kansanedustaja Tuulikki Ukkola, kansanedustaja Tapani Tölli, kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä, kansanedustaja Veijo Puhjo, kansanedustaja, nykyisin europarlamentaarikko Heidi Hautala, kansanedustaja Elisabeth Nauclér, kansanedustaja Päivi Räsänen ja kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner.

Komitean pysyviksi asiantuntijoiksi kutsuttiin professori (emeritus) Mikael Hidén, lainsäädäntöjohtaja Sami Manninen (oikeusministeriö), tiedotustoimiston päällikkö Pekka Nurminen (Euroopan parlamentti), ohjelmajohtaja Hanna Ojanen (Ulkopoliittinen instituutti, siirtyi muihin tehtäviin 1. 1.2010), professori Tuomas Ojanen (Helsingin yliopisto), vastaava tutkija Maija Sakslin (Kansaneläkelaitos), akatemiatutkija Maija Setälä, presidentti Leif Sevón, professori Kaarlo Tuori (Helsingin yliopisto) ja professori VeliPekka Viljanen (Turun yliopisto). Komitean työhön on osallistunut asiantuntijana myös valtiopäiväneuvos Gunnar Jansson Ahvenanmaan itsehallntoa koskevissa asioissa.

Komitean pääsihteeriksi nimettiin lainsäädäntöneuvos Tuula Majuri (oikeusministeriö) ja muiksi sihteereiksi yksikön päällikkö, nykyisin oikeuspäällikkö Päivi Kaukoranta (ulkoasiainministeriö), assistentti Janne Salminen (Turun yliopisto) ja erityisasiantuntija Veli-Pekka Hautamäki (oikeusministeriö, siirtyi muihin tehtäviin 1.3.2009)

Vieras (nimimerkki)
Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Lukemisen arvoinen. Lisää keskustelua aiheesta löytyy Hommaforumilta.
http://hommaforum.org/index.php/topic,42291.0.html

Johannes X (nimimerkki)

Olen messissä. Siis äänestän ja koetan aktivoida kavereitanikin uurnille.

Erkki Mikkonen (nimimerkki)

Hieno kirjoitus Äyräväiseltä! Nyt on kansa saatava uurnille, jotta Suomeen saadaan Muutos! Jos Muutos 2011 ei kelpaa, niin äänestäkää jotain muuta RKP, Kesk, SDP, Kok, Vihr -akselin ulkopuolelta. Suora demokratia voimaan!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vai ei eliitti halua aktiivista äänestämistä? Haluanpas, Äyräväinen!

Vieras (nimimerkki)

Eihän tästä ole montaa vuotta kun julkisesti mietittin keinoja saada nukkuvat uurnille. Nyt tuntuu että nukkuvien liikkeelle saaminen on täysin kielletty aihe. Mä en nuku, tälläkään kerralla. Ensimmäistä kertaa minun aikana äänestämisellä on oikeasti merkitystä. Ääni Perussuomalaisille. Heillä on fiksut ja nykyaikaiset mielipiteet maahanmuutosta ja pakkoruotsista.

juri g.

Hyvä huomio. Näinhän se on.

Pegu (nimimerkki)

Suomessa on tuoreimman sveitsiläistutkimuksen mukaan maailman toimivin demokratia. Yhdessä Belgian ja Tanskan kanssa. Zurichin yliopiston tekemän barometrin mukaan seuraaville sijoille tulivat muut pohjoismaat, sekä Kanada, Hollanti, Luxemburg ja Yhdysvallat.

Sveitsin sijoitus oli tutkijoidenkin mukaan "valitettavasti keskikastia".

Suora kansanäänestys ei ainakaan Sveitsiläisten oman tutukimuksen mukaan tue demokratia. Päinvastoin.

http://www.nccr-democracy.uzh.ch/news_events/news/...

Expat (nimimerkki)

Ainakin systeemillä on saatu aikaan mielenkiintoisia ilmiöitä, kuten se että viimeisessäkin kantonissa hyväksyttiin naisten äänioikeus valtiollisissa vaaleissa vuonna 1990. Tai laki siitä, että nurmikkoa ei saa leikata Elvis-pukuun pukeutuneena... Mutta sitähän saa mitä tilaa.

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Tuo tulos johtuu pitkälti siitä, että Sveitsissä on alhaisempi äänestysprosentti.

Pegu (nimimerkki)

Ei johdu siitä Sveitsin törkeän huono menestyminen. On lukuisia eri tekijöitä millä demokratian toimivuutta on arvioitu:

http://www.democracybarometer.org/baroapp/public/s...

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Eli mitä nämä ovat ja miksi Suomi on näissä parempi? Kuinka monta demokratian vastaista päätöstä Suomessa on tehty viimeisen 4 vuoden aikana ja kuinka monta Sveitsissä?

Pegu (nimimerkki)

Tässä vielä tulokset (top 20):

Denmark 88.3
Finland 87.7
Belgium 85.1
Iceland 83.5
Sweden 82.9
Norway 82.1
Canada 79.4
Netherlands 79.0
Luxembourg 75.2
USA 74.9
Germany 73.2
New Zealand 72.1
Slovenia 69.6
Switzerland 67.8
Ireland 67.0
Portugal 66.7
Spain 66.6
Australia 65.5
Hungary 63.2
Austria 63.1

Expat (nimimerkki)

"Jaksan edelleen uskoa siihen, ettei Suomen kansa ole tyhmää vaan kykenee tekemään oikeat ratkaisut silloin, kun niiden aika on."

Aivan, kuten esimerkiksi äänestämään ensi keväänä ihan ilman sen kummempaa vouhotusta ja kehottelua.

Pegu (nimimerkki)

Hyvin sanottu! Vaikuttaa, kuin Muutos2011 olisi jo etukäteen hävinnyt vaalit.

pylkkänen (nimimerkki)

Mä aion käydä äänestämässä ennakkoon. Jos vaikka vaalipäivänä sattuu olee niin kova krapula, ettei mene vahingossa ääni vihreille tai hallitukselle.

Aku Ankka

Tapio Äyräväinen on sitä, mitä Muutos 2011 - puolue parhaimmillaan on: fiksu ja analyyttinen ihminen, joka vilpittömästi ajaa Suomen kansan etua ja asiaa.

Uskon, ettei meissä muissakaan Muutoksen ehdokkaissa ihan kauheasti häpeämistä ole, joten uskaltkaa, hyvät ihmiset, antaa äänenne todelliselle Muutokselle.

frank (nimimerkki)

Toki on demokratian kannalta hyvä että hahdollisimman moni äänestää. Uhkana on nyt vain se että väärät ihmiset äänestäisivät, jos kansalaisia kovin innokkaasti innostettaisiin uurnille. Ikävä dilemma!

Vieras100 (nimimerkki)

Joo.. Kirjoitus- ja lauserakennevirheiden määrä on sitä luokkaa, että tekstin ymmärtäminen käy hivenen työlääksi.. "SAK tuuppasi aikoinaan loistavan komissa"...?

Mikä ihme siinä on, että te, jotka tunnutte tietävän kaikki salaliitot perinpohjin, ette yleensä osaa kirjoittaa kovinkaan ymmärrettävää tekstiä..

No, ehkä todellinen viisaus laajojen kokonaisuuksien ymmärtämisineen ja kieliopin osaaminen eivät mahdu koskaan samaan päähän.

turunen (nimimerkki)

On tosiaankin havaittavista jo historiallista paniikkia vanhoissa puolueissa. Se näkyy ja kuuluu hiljaisuutena - varotaan kaikkea mahdollista, kun ei enää osata vastata mitenkään persujen nousuun.
Voi myös olla niinkin, että mitä useammin joku Kokovartaloministeri tai Paavo Arhinmäki kehoittavat "joukkojaan" vaaliuurnille, niin sitä useampi vanha äänestäjä jää kotiin - tai kävelee suoraan baariin.

Suomen perustuslain muuttamisaikeet saattavat tuoda persuille uutta nostetta yllättäviltä tahoilta. Soinin eteen kannetaan nyt vaalivoiton avaimia suurella hopealautasella. On täysin mahdollista, että perussuomalaiset selättää vielä kokoomuksenkin. Se tässä eliittiä niin kovasti pelottaa.

Käyttäjän jyrisuominen kuva
Jyri Suominen

Maamme tulevaisuus tässä on kysessä vaikka kulissien takana pelataan likaisia pelejä.

Pääpaino on sillä että kok, kesk,sdp, vihr ja r pysyy kaukana vallan kahvoista.

Vielä ei tiedä millä laatikolla pelejä alkaa pelaamaan muut puolueet ja mahdollisesti keiden "ohjaajien" ohjauksessa.

Joten muistakaa äänestää, joka ikinen joka tuntee itsensä suomalaiseksi ja on äänioikeutettu, mutta älkää äänestäkö väärin, ainakaan niitä puolueita jotka ovat tehneet päätöksiä kansan tahdon vastaisesti jo 40 vuotta.

Äänestäkää oikein.

Jc (nimimerkki)

Vieras100

Keskustelu täällä on asiallinen ja mielenkiintoinen. Itse analfabeettina (lukihäiriöisenä) keskivertoa älykkäämpänä ihmisenä karsastan suuresti takertumistasi lillukanvarsiin kuten kielioppiin.

Jos haluat jostain aiheesta depattia mielelläni kokeilen onko minusta vastusta. Kieliopillisesti oikeaa tekstiä mm. minulta ei synny sattuneesta syystä... mutta tähän asti on riittänyt että saan itseni ymmärretyksi... Toivottavasti ymmärsit !

Yleisenä kommenttina keskusteluun... Jo vuosia sitten uskon suomalaineen konsensus demokratiaan menettäneenä, äänestän vaaleissa 2011.. En kenenkään puolesta, mutta nykyistä menoa vastaan...

Toivon että keskustelu jatkuu valppaassa hengessä.

Suosittelen lämpimästi kaikille Riikka Söyringin kirjoituksia. Ajattelemisen aihetta riittämiin.

Johannes X (nimimerkki)

Olisi hyvä pitää silti jalat maassa, pää kylmänä ja silmät auki sen varalta, etteivät jotkut meinaisi haalia itselleen noita "haamuääniä"... ;)

markku palonen

Kyllä ahneus on pahin ääni,mutta sitä ei voi pyyhkiä.Nukkuvat sen äänen tukee.antakaa mahdollisuus kerrankin heikommille.

Jc (nimimerkki)

Selvennyksenä ja tarkennuksena... EN TEE KENELLEKKÄÄN minkäänlaista vaali ym. tähän verrattavaa työtä. Riikkä, Tapio ja monet muut ajattelevat ja kantaaottavat ihmiset vaan ansaitsevat kunnioitusta...

Jos lampaana elää niin lammaskaaliksi päätyy ;O)

Se että edes yrittää vaikuttaa/herättää on tässä lammaslaumassa jo täysin poikkeuksellista.

Toivon että em. kaltaisia ihmisiä vielä löytyy... itseltä usko jo aikaa päivää loppunut. Läheisistäni pidän huolen ja oikeidenmukaisuuteen pyrin...

Jos lammaslaumasta ei riittävästi susia nouse... Syökää sitten lammaskaalia... Itse ajattelin pidemmän päälle kuitenkin määrätä sen mitä haluan !!! Hallinnon kanssa tai ilman !!!

markku palonen

Jäniskin puolustaa henkeänsä,raukka vaan rahojansa.

Jc (nimimerkki)

Hyvin kiteytetty :O)

Kun sitä henkeä vaan ymmärrettäisiin puolustaa.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Politiikassa on pohdittava skenaarioita.

Suomen vaikutusvaltaisin Internet-yhteisö on Uuden Suomen puheenvuoropalsta.

Mitäs jos tämä palsta suljettaisiin ennen vaaleja? Pari viikkoa ennen äänestyspäivää tulisi teknisiä ongelmia, palsta katkeilisi, jopa lakkoilua masinoitaisiin? Tai vaikka jonkun blogistin möläytyksen vuoksi palstaa vaadittaisiin kiinni?

Ainoastaaan ostetut mainokset näkyisivät hyvin, ja "teknisten ongelmien vuoksi" blogeja ei pääsisi kunnolla kommentoimaan ja vain niiden, jotka ovat ostaneet maksettua mainontaa, saisivat bloginsa läpi?

Vaikka kyseessä onkin vain hyvin epätodennäköinen skenaario, niin pitäisikö ehdokkaiden varautua ja ostaa ajoissa mainostilaa US:stä?

Voisiko Suomessa tapahtua tällaista? Väitän, että US:stä riippumatta tällaista voisi tapahtua. Mikä olisi varareitti, kuten esim. Wikileaksilla? Aika toivotonta olisi poliitikon esittää ajatuksiaan muualla netissä?

Pitäisikö sitten jalkautua kaduille kuten Egyptissä?

Markus Lehtipuu

Erinomainen ketju!

Nyt on todella tärkeä äänestää!

UNOHTAKAA PUOLUEET! Etsikää asioita, ideoita ja ohjelmia, sekä ihmisiä, jotka näitä asioita edistävät!

"Mustahevonen" => Muutos2011

Jesse_M (nimimerkki)

Voi hyvänen aika. Se on eliitille aivan samantekevää, kuinka moni käy äänestämässä. Äänestämällähän ei voi oikeasti vaikuttaa mihinkään. Äänestäminen on niin turhaa pelleilyä, ettei tiedä, nauraisko vai itkisi.
Eliitti nimittäin kyllä osaa hoitaa asian niin, että vaalitulos väärennetään tarpeen vaatiessa sopivaksi. Tässä hieman kuvausta siitä, miten se vaalituloksen väärentäminen tapahtuu:
http://ohjelmat.yle.fi/mot/taman_viikon_mot

TomiS (nimimerkki)

Moni on menettänyt uskonsa mahdollisuuteen vaikuttamista äänestämällä. On ollut yhdentekevää kenelle suurista puolueista on äänensä antanut. Rohkaisen kuitenkin nyt kaikkia äänestämään ja yhtymään väkivallattomaan vallankaappaukseen itsenäisen Suomen kansan puolesta.

Lopetetaan monikansallisten liikepankkien lihottaminen ja kansallisomaisuuden myyminen. Suomen markka ja postipankki takaisin.

Heikki K (nimimerkki)

Kansa äänestää itsensä kaltaisia tomppeleita.
-Meillä on johtajapula. Erityisesti änkyrä-suomalaisten johtajat pettävät.
Sen vuoksi ei kannata juuri äänestää.
-Sanon vielä sen Adenauerin lauseen: "Jos vaaleilla olisi jotain merkitystä, ne olisi kielletty lailla".

Huvittaa, kuinka feodaali-maailma mukautui nopeasti ns. demokratiaan. Edelleen köyhät tekevät työt, maksavat verot, rikkaat rikastuvat.

On menty jopa huonompaan suuntaan.Esim. Ennen tehdas antoi asunnon ja perunamaan. Nyt köyhä saa hankkia kasionsa itse. Kaikki raha menee elämiseen.

Marshall (nimimerkki)

No pitäisikö kaikkien sitten äänestää, kun tiedon taso on tätä luokkaa valitettavan monella.

http://www.feissarimokat.com/2011/01/asko-erkkila/

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Eliitti on jo alkanut suojata selustaansa soluttautumalla. Hallituspuolueista loikkaa paitsi äänestäjiä, myös ehdokkaita persuihin, Etelä-Savossa pelkästään jo neljä kappaletta kokoomuslaisia.

Persut itse helpottavat loikkaamista olemalla ottamatta kantaa mihinkään - heille on tärkeintä saada ääniä ja ääniharavoita, haalia valtaa.

Lopulta monet protestiäänet menevät näille entisille kokkareille ja kepuleille, joilla on jo veliverkostot ja rahoittajakaverit valmiina.

Tupun, Hupun ja Lupun seuraan liittyy joku Jupu. Vai Rupu. Ihan sama.

Veeras (nimimerkki)

"Tupun, Hupun ja Lupun seuraan liittyy joku Jupu. Vai Rupu. Ihan sama."

Persuista on tullut kiipijöiden puolue: Uusis-Rupu tahtoo eduskuntaan.

Ventovieras (nimimerkki)

Tarvitseeko enää edes soluttautua. Kukaan ei huomannut, tai ei viitsinyt lukea, että tuossa Perustuslain "tarkistuskomiteassa" on pari persuakin, ollut jo pari vuotta. Perustuslain muutoksella nimenomaan annetaan itsemääräämisoikeus pois, vieläpä tarkemmin määrittelemättömälle taholle. Aika huimaa on meno.

frank (nimimerkki)

Ehkä on hieman liian jyrkästi sanottu että "Eliitti ei halua suomalaisten äänestävän". Kansalaisten olisi vain hyvä pidätellä äänestysintoaan sen aikaa että oikeat tulokset takaava sähköinen äänestysjärjestelmä saadaan ministeri Braxin valvonnassa valmiiksi ;-)

Toimituksen poiminnat